Blog

Europese Data Protectie Verordening

 

TPCoverJuni2016Op 14 april 2016 werd door de Europese Commissie de Europese Data Protectie Verordening aangenomen. Redacteur V.F. Wiendels maakte een themanummer in samenwerking met Tijdschrift Privacy. De meeste artikelen zijn hier op Orbit620.org te lezen.

  • Hoe is deze unieke wet tot stand gekomen?
  • Wat betekent dit voor dataprofessionals?

Het coverartikel is een uniek interview met Peter Hustinx: De gepensioneerde Europees Toezichthouder blikt terug op tien jaar Brussel en geeft ons een unieke kijk achter de schermen. Hij vertelt over een fantastisch samenspel tussen verschillende krachtenvelden. Hierbij kruisen verdragen en jurisprudentie elkaar. Dankzij hardnekkig werk van enkele sleutelfiguren werd het onderwerp privacy van vervelende bijzaak langzaamaan getransformeerd tot grondwet.

Tijdschrift Privacy publiceerde het themanummer ook in print
Bekijk hier de pdf

Naast interviews met dataprofessionals van Wesecure , G-Data, en de beroepsvereniging, leest u in ons blad ook een verontrustende column van Maria Genova. Zoals vanouds doen we in ons blad verslag van congressen voor de data professional: dit keer van de Zorg en ICT beurs en van de allereerste Privacy Officer dag. We signaleren het einde van het ritueel kopiëren van paspoorten.

Bonus: deze Checklist  zet tips uit de praktijk op een rij! Waar moet u op letten als uw bedrijf werkt met grote databestanden?

One thought on “Europese Data Protectie Verordening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *